22май

Каним Ви през м. Юни на нашите GeoVara Дни в гр. Стара Загора и гр. Варна. Във всеки град сме организирали двудневно събитие, на което ще презентираме иновативни технологии и начини за тяхното прилагане. През съботния ден сме подготвили и безплатен курс за приложения и методология при използване на безпилотни летателни системи. Съвсем скоро ще споделим и детайлна програма за събитията. Всички посетители ще получат възможността сами да тестват оборудването и ваучери за 5% отстъпка от цялата ни гама продукти. Очакваме Ви!

16мар.

От 29 Март до 1 Април 2023 посетете нашия щанд и ще имате възможност да се запознаете с новите продукти в сектор Архитектура, Строителство и Геодезия. Ще ни е приятно да споделим с Вас опит и да намерим начини за улеснение и развитие на Вашия бизнес. Очакваме Ви на Архитектурно – строителна седмица в Интер Експо Център (гр. София). Подготвили сме и изненади!

24фев.

Инфрачервена термография (IRT) се основава на инфрачервеното лъчение на обект, тяло или място във връзка с неговата температура. Дигиталната интерпретация на уловената радиация се представя под формата на радиометрични изображения, наречени термограми.
Термалните анализи остават високоспециализиран раздел на професионалните услуги с дронове, но също така е и една от най-доходоносните. Ако можете да постигнете успех в тази област, тогава ще бъдете част от много малка група пилоти на дронове, които са много търсени в няколко индустрии. За да подчертаем колко полезна може да бъде термалната диагностика, при използването с дрон, ето някои от по-често срещаните приложения:
– Диагностика на изградени фотоволтаични паркове
– Анализи на сгради и съоръжения
– Електроснабдителна мрежа
– Наблюдение и мониторинг
– Пожари и гражданска безопасност
– Тръбопроводни инсталации и топлопреносна мрежа
– Спасителни операции
– Селскостопански/земеделски анализи и много други

Термалната диагностика е важен инструмент в нашата “кутия с инструменти”. С него можем да разширим представата си за нашия свят до невидимото и да го направим видимо. Просто никога не знаете какво може да ви се разкрие от този скрит свят, така че отидете да погледнете. Ще видите!

За повече информация се свържете с нас или изпратете запитване!

15фев.

SLAM е общо приет термин за процес, разработен през 80-те години на XX век, който позволява автономно навигиране в нови среди без карти. SLAM идва от съкращението Simultaneous Localization and Mapping, което преведено значи локализиране и картографиране в реално време. Днес технологията се използва в голяма част от индустрията, като позволява заснемане на мащабни площи и има значително предимство в среди лишени от възможността за използване на GNSS (подземни изработки, тунели, гъсто застроени територии, гори, инфраструктурни обекти, сгради и др.).

LiDAR, инерциална система (IMU) и SLAM събрани в едно устройство. Интеграцията им води към SLAM революция за бързо мобилно събиране на пространствена информация и развитието на строителния сектор.

Екипа на GeoVara се докосна до FJD Trion S1 и успя да заснеме подземно съоръжение с площ от почти 1000 m2 за 7 мин. SLAM технологията ни позволи да видим събраната информация в реално време, а всичко това е готово без последваща обработка. По друг начин казано: Start > Next > Finish.

Уверете сами в резултатите, заповядайте на демонстрация или отправете Вашето запитване към нас!

https://geovara.com/product/fjd-trion-s1-hand-scanner/

10фев.

FJD G31 е съвременна 3D система за насочване на багери, която променя начина, по който се изпълняват проектите за изкопни работи. Проектиран за използване на багери от всякакъв размер, FJD G31 предоставя 3D данни в реално време на операторите, което им позволява да работят с несравнима точност и ефективност.

Една от ключовите характеристики на FJD G31 е неговата усъвършенствана технология за картографиране, която осигурява пълен 3D изглед на мястото на разкопките. Това позволява на операторите лесно да идентифицират и избягват подземни инсталации, намалявайки риска от щети и спестявайки време и пари. Удобният за потребителя интерфейс на системата и интуитивните контроли улесняват дори начинаещите оператори да навлязат бързо и да започнат да използват системата в пълния й потенциал.

Друго предимство на FJD G31 е способността му да увеличава производителността. С данни в реално време и 3D визуализация операторите могат да работят по-бързо и по-ефективно, намалявайки необходимостта от многократни преминавания и свеждайки до минимум риска от грешки. Това води до по-бързо време за завършване и по-ниски разходи, което прави FJD G31 ценна инвестиция за всеки проект за изкопни работи.

В заключение, FJD G31 е най-добрият инструмент за всеки, който трябва да копае с увереност и точност. Със своите разширени функции, удобен за потребителя дизайн и несравнима производителност, той е идеалното решение за всеки проект за изкопни работи. Независимо дали сте опитен професионалист или тепърва започвате в бизнеса, FJD G31 със сигурност ще надмине очакванията ви и ще ви помогне да постигнете целите си с лекота.

8фев.

Стремим се към това да удовлетворим всяка нужда на клиенти си. Започнахме с апаратура за строителния сектор, като всяка година разширявахме портфолиото си. Преминахме през нивелири, тотални станции, ГНСС системи, хидрографско оборудване, безпилотни системи/дронове, машинен контрол и лазерни скенери. И сме тук благодарение на Вас.

Днес добавяме към гамата от продукти и георадари, като наблюденията ни сочат, че този сектор към този момент е в “сянка”. Липса на документация за подповърхностните проводи и скъпоструващите ремонти при засягане на такава инфраструктура е нещото, което наблюдаваме от години. Намерихме решение в този геофизичен метод, което пък ни заведе в задълбочени проучвания, за да направим правилния избор.

Изборът ни се спря на швейцарската компания Proseq, която е основана през 1954 г. с фокус в сферата геофизиката и локализирането на подповърхностна инфраструктура. В днешни дни Proseq е част от Screening Eagle Technologies, които сливат Proseq & Dreamlab. Dreamlab е компания развиваща роботика, AI и софтуерни решения, която е базирана в Сингапур.

Водехме се с мисията да изберем интегрирано решение, съчетаващо компактни размери, функционалност и възможно най-интуитивно софтуерно решение. В лицето на Proseq намерихме георадарна система GS8000, а това покри всички наши изисквания, а именно:

– SFCW (Stepped-Frequency Continuous Wave) GPR технология, която модулира широк диапазон от радарни честоти едновременно 40-3440 MHz. В същото време можете да очаквате дълбочината на проникване и производителността на традиционната GPR система за локализиране на комунални услуги и високата разделителна способност на ръчния GPR за бетон в първите 1 до 1,5 метра.

– ГНСС приемник за работа в глобална или проекционна координатна система. Възможност за работа с RTK корекции и прецизно позициониране с 1 до 5 cm.

За екипа на GeoVara ще е удоволствие да Ви запознае в дълбочина с оборудването и да го изпробвате сами.

Освен система GS8000 предлагаме, радарите за бетони от серията GP (8800, 8000 & 8100) и настолния софтуер GPR-SLICE.

Повече информация ще намерите на страницата ни.

Очакваме Ви!

8фев.

Ако някога сте се чудили кой от двата способа би подобрил значително всекидневната ви работа, то сравнението, което са направили колегите от Wingtra би ви отговорило на голяма част от въпросите.

2фев.

Reality Capture (“Улавяне на реалността”) може да звучи като нещо от филм или бъдещето, но адопцията на този аспект за събиране на данни го има в много работни процеси. Не е ограничен в конкретна област, а дори обратното. Ползва се от инженери, пректанти, призводители, видео игри, филми и още куп други.

Всъщност какво е Reality Capture? Най-често срещания метод за събиране на такива данни са фотограметрия и лазерно сканиране. Общото между тях е, че имат сходни крайни резултати под формата на облаци от точки и позволят неподражаема скорост за събирането на “тонове” данни. Резултатите се доближават максимално до реалните характеристики на физическия свят.

Полза имат … или по-скоро къде нямат ?
Обединяването им пък в една платформа носи само плюсове, а именно подобрява комуникацията и разбирането на данните, позволява проектиране във виртуална среда, прецизиране и оптимизация. Това пък довежда до елиминиране на скъпо струващи грешки и управление в реално време.

От Геовара се постарахме да “уловим реалността”, а резултатите може да видите в видеото.
Използвахме Wingtra One Gen II и FJD Trion S1. Приятно гледане!

Повече за Wingtra ONE Gen II може да прочетете тук > Wingtra ONE Gen II

Повече за FJD Trion S1 може да прочетете тук > FJD Trion S1 Hand held SLAM Scanner

30ян.

Как Wingtra постига 3 пъти по-висока абсолютна точност?Отговора на този въпрос, както и ясни инструкции как да подобрите точността на Вашия следващ проект, ще откриете тук 👇

18мар.

ГЕОВАРА ЕООД Ви кани на щанд А22 в палата 3, където ще представим най-новото от прецизните технологии в строителството на Архитектурно-строителната седмица. Събитието ще се състои в Интер Експо Център от 30.03 до 02.04.2022 като на нашия щанд сте се направим характерната томбола за нас, като всеки посетител ще участва във възможността да спечели:
1) пълен комплект тотална станция Hi-Target HTS420R и аксесоарите.
2) пълен комплект нивелир NEDO X32 с лата и тринога.
3) 3 бр. годишни абонамента към мрежата на ГЕОВАРА ЕООД за RTK.
4) 50% отстъпка от 3D система за машинен контрол FJDynamics.
5) 50% отстъпка от 2D система за багери iDig.
2D и 3D машинен контрол от FJDynamics Construction и френския иноватор iDig ще бъдат представени за пръв път на изложение в България. Ще можете да видите и тествате системите, които ще автоматизират Вашата техника – на наистина достъпна цена!
Също така ще представим и NEDO – немското качество за прецизни измервателни уреди като теодолити, лазерни и оптични нивелири и аксесоари с 120 години опит.
Още ще видите и утвърдения производител Hi-Target, който осигурява иновативни геодезически инструменти. Използването на геодезическа техника никога не е било толкова лесно!
На щанда на GeoVara, посетителите ще имат възможност да се запознаят и с безпилотните дронове Wingtra – швейцарското бижу за фотограметрия и 3D картиране, което Ви доставя 1см точност на Вашия обект с лекота!
Всички присъстващи ще могат да научат повече за нашите услуги по калибриране на уреди, RTK точност на геодезическа техника и успешни инсталации на 3D машинния контрол, както и да участват в интересна томбола с награди!

Може да посетите нашия YouTube канал за интересни видеа с продуктите, които предлагаме –
Очакваме Ви!