RTK мрежата

ГЕОВАРА ЕООД разполага със собствена мрежа на територията на България, която осигурява RTK сигнал за GPS, GLONASS, BDS и Galileo спътникови системи и сертифицирана от АГКК. Всеки Hi-Target приемник се продава с едногодишен неограничен абонамент. Така успяваме да Ви осигурим ненадминато решение от продукта до поддръжката 24/7. Уверете се сами!

Разполагаме със станции и в Румъния и Гърция, което осигурява много добро VRS покритие по граничните зони.

Цените за услугата в лв без ДДС ще бъдат:

800 лв – неограничен годишен абонамент за оборудване Hi-Target  (100 лв / месец)
1200 лв – неограничен годишен абонамент за всички останали производители (180 лв / месец). Има остъпка, ако клиентът вече разполага с поне един Hi-Target приемник.
900лв – неограничен годишен абонамент за земеделски машини.

Часови абонаменти в лв без ДДС:

План Еконо – 10ч – 100лв
План Супер – 30ч – 250лв
План Mакс – 60ч – 450лв
План Ултима – 100ч – 600лв

ГЕОВАРА ЕООД с удоволствие съобщава, че влиза в стратегическо партньорство със световния софтуерен лидер Geo++ GmbH за осигуряването на RTK поправки на територията на България.

През 2019 ГЕОВАРА ЕООД започна изграждането на нова инфраструктурна ГНСС мрежа (от Изток на Запад) с последен модел ГНСС приемници Vnet8 с 3D Chock Ring антени от Hi-Target.

Geo++ създават мрежовия RTK софтуер в началото на 90-те години и остават световен лидер и до днес. Тяхната мисия е усъвършенстването на сателитната навигация и да споделят своите познания чрез постоянни софтуерни подобрения.

До този момент основен наш приоритет бяха инструменти Hi-Target, тъй като ZnetVRS (Hi-Target) софтуерът за RTK поправки беше разработен основно за тях и някои потребители с Topcon, Trimble и Leica имаха проблеми при връзка. Със софтуера и професионализма на Geo++ целим постигане на пълна съвместимост с всички останали производители като с качествения ни хардуер се надяваме да получим перфектно решение.

Geo++ имат отличен опит в калибрирането на GNSS антени и станции като имат напреднала роботизирана система и лаборатория за това, което е допринесло за подобряване услугите им в световен мащаб. По този начин са калибрирани 3D Chock Ring антените на Hi-Target и се възползваме максимално от възможностите на хардуера и софтуера, които използваме.

Благодарение на Вашето доверие и подкрепа към ГЕОВАРА ЕООД – успяхме да изградим мрежа, изцяло със собствени средства, която покрива 100% от територията на България. Пътят ни до тук не беше лесен или безпроблемен, но се стремим винаги да имаме доволни клиенти и перфектни услуги. Решението ни да използваме еднородни CORS станции и антени от най-скъпия модел за осигуряване на корекции от всички спътникови системи беше взето, за да осигуряваме максимално добра услуга. Това, че не използвахме стари (налични) станции в определени райони на страната ни забави допълнително, но ние продължаваме и до ден днешен да инсталираме станции в райони, които биха имали нужда от подобрение. С Ваша помощ ще проверим дали и къде има такива и своевременно да подобрим услугата там.

SOS RTK – За всички, които нямат акаунт – ще имате възможност да използвате безплатно нашите услуги, само се свържете с нас, за да Ви създадем акаунт или направо си направете сами като посетите rtk.geovara.com -> New Login -> Попълвате необходимите полета в червено, както и Set password (парола) -> потвърждавате емайла си (кликвате на линка, който сте получили на пощата) и вече можете да използвате акаунта безплатно за 24 часа.

В този период е абсолютно безплатна услугата за сваляне на RINEX данни (виртуални или от станции) през потребителския интерфейс, който можете да посетите на rtk.geovara.com и да използвате Вашия акаунт за Вход.

ГЕОВАРА ЕООД предоставя свободен достъп до ползването на онлайн услуги чрез сайта с партньoрсто към Geo++ GmbH (Германия) на rtk.geovara.com (IP 82.165.100.37), но не носи отговорност за начина, по който те са използвани.
В случай, че желаете да Ви бъдат предоставени проверени данни – следва да се свържете с нас и да заплатите такса обслужване.

Към днешна дата ГЕОВАРА ЕООД разполага с 3 сървъра на 3 различни локации (2 в България и 1 в Германия) и по този начин се стремим да осигуряваме 24/7 RTK поправки без прекъсване. Можете да използвате, който пожелаете във всеки момент. Предстои да добавим станциите от Румъния и Гърция към новото ни софтуерно решение (в старите са добавени).

Настройките са следните:

Geo++ софтуер (основен в Германия)

IP: 82.165.100.37

Port: 2101

Тип корекция: VRS-RTCM32 за всички спътникови системи и за инструменти само GPS и GLONASS – VRS-RTCM30

ZnetVRS Hi-Target (основен на бул. България)

95.43.105.91

9000

ZnetVRS Hi-Target (резервен близо до ИКЕА)

85.196.174.47

8000

https://rtk.geovara.com

Оставаме на Ваше разположение за допълнителни въпроси и доуточнения на geovara@geovara.com, 0700 42 333, Viber, Messenger, WhatsApp, Skype и WeChat 😊

Предстоящи планирани инсталации гр. Панагюрище, гр. Мизия и гр. Мездра като станциите са налични в офиса, но очакват подготовка на локацията. Към днешна дата осигуряваме VRS решение на 100% от територията на България.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ № 017/2022 на ГНСС инфраструктурна мрежа „ГЕОВАРА“, собственост „ГЕОВАРА“ ЕООД, оператор „ГЕОВАРА“ ЕООД, отговаряща на изискванията съгласно Инструкция № РД-02-20-25/2011 г. за определяне на геодезически точки с помощта на глобални навигационни спътникови системи

Срок на валидност – юли 2024 година